Ulrika Olsson målskytt i premiären

Ulrika Olsson. Foto Viktor Ljungström (www.viktorljungstrom.se)

Den norska högstaligan för damer, GRUNDIGligaen kvinner, smög igång i onsdags (7/9) med tre matcher.

Ulrika Olsson och hennes lagkamrater Vipers Kristiansand (Våg Elite) besegrade som förväntat Sola. Sifforna skres till 36-25 (19-14) och Ulrika hann med 4 mål. I helgen väntar EHF-cupens första omgång med ett dubblemöte på hemmaplan mot Cassano Magnano (ITA).

I toppmatchen mellan Storhamar och Glassverket gick bortalaget segrade ur kampen. Line Bjørnsen gjorde 11 (!) mål för Glassverket. Slutresultat 22-26 (11-12). I helgen arrangerar Glassverket Champions Leagues kvalturnering grupp 1 (Podravka (CRO), Dalfsen (NED)och Yenimahalle (TUR)).

I den tredje matchen möttes Byåsen och Halden. Sofia Wiberg var inte med i bortatruppen den här gången. Komfortabel seger för hemmalaget med 36-27 (18-10). För Byåsen väntar EHF-cupäventyret nästa helg med ett dubbelmöte på hemmaplan mot RK Sargorje (SLO).

Värt att notera I: Den rutinerade mittsexan Isabel Blanco har gått in som en av två tränare för Halden. På hennes CV finns både segrar som proffs i Ikast (nuvarande FC Midtjylland) och Larvik plus mästerskapsmedaljer med det norska landslaget.

Värt att notera II: Den fd stockholmskillen Arne Högdahl (en gång tränad av Evy Nordström) leder Byåsen och har dottern Moa i truppen. Mamma är Mia Hermansson Högdahl – inte helt obekant för svenskar hon heller ;-)