Tronskifte i Norge: Kolstad mästare

Torbjørn Bergerud. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN.

Kolstad IL är norska mästare efter att ha vunnit det fjärde finalmötet med Elverum och därmed kammat hem en 3–1-vinst sammanlagt. Stor hjälte i det segrande laget var 10-målsskytten Gabriel Setterblom.

Elverum hade chansen att utjämna den norska finalserien på hemmaplan men gästande Kolstad hade andra planer. Efter en stark insats, där Gabriel Setterblom gjorde 10 mål på 11 avslut, satte Kolstad stopp för en lång Elverum-dominans i norsk handboll, med nio raka guld.

Segern innebär att Kolstad den här säsongen har tagit hem såväl slutspelet som serien och den norska cupen. Nästa säsong får de dessutom rejäl förstärkning när Sander Sagosen, Gøran Johannesseon och Magnus Abelvik Rød ansluter till truppen. Då väntar med stor sannolikhet spel i Champions League.

– Att jag fick visa vad jag kan i en sådan här match, det känns bra. Vi visar vad vi har i oss i dag. Helt fantastiskt, säger matchvinnaren Gabriel Setterblom till Kolstad IL:s hemsida.

Elverum var dock i ledning i paus (16–15) efter ett sent mål av Kasper Lien. Men Kolstad avslutade en jämn tillställning starkast och hemmalaget drog på sig två röda kort (där det ena tillföll Christopher Hedberg). Med en tvåmålsseger på bortaplan fullbordades tronskiftet i Norge.

Final Norge, match 4:

Elverum Håndball – Kolstad IL 27–29 (16–15) 1–3 i matcher