Martin Lindell tillbaka i Norge – klar för Runar

Martin Lindell, här i Limoges. Foto: Limoges Handball/ARMA Photos

Martin Lindells franska sejour är över vid årsskiftet. Den internationellt erfarne skytten fäster istället blicken på Norge och spelar till att börja med våren ut i Runar Sandefjord.

– Jag är väldigt nöjd över valet av Runar som min nästa klubb, säger han till klubbens hemsida.

Ex-Drottaren Lindell flyttade vidare till ett år i HK Aranäs 2016/17. Länet var inte stort nog och ØIF Arendal tog hand om 28-åringen i tre starka säsonger.

Lindell blev bland annat bästa vänsternia och skytteligatrea i den norska ligan 2019/20.

För närvarande gäller bottenstrid med Limoges i Starligue, Lindell gjorde sin sista match i den franska klubben i början av december och har nu kungjort en fortsättning längre norrut.

Runars hemsida anger dessutom att niometaren och klubben går igång med en diskussion om fortsättningen så snart Lindell tagit sig till Sandefjord.

– Vi är väldigt stolta och glada över att en spelare arv Martins kaliber har lust att komma till Runar. Att klubben kan få en sådan signatur mitt under säsongen är något jag som tränare värdesätter oerhört högt, säger tränaren Leif Gautestad till klubbsajten.

Runar ligger trea i tabellen, efter Drammen och segervissa Elverum. Kenny Ekman och Tobias Rivesjö är redan etablerade blågula inslag i klubben.

Länk: Martin Lindell klar for Runar Sandefjord