Succétränare Apelgren förlänger med Elverum för miljonlön

Michael Apelgren. Foto: Magnus Stenseth/Elverum Håndball

I somras ryktades det om en flytt till Sävehof för Michael Apelgren. I dag kom beskedet att succésvensken skriver på nytt kontrakt med norska mästarna Elverum. 

Michael Apelgren, 33, kom till Elverum säsongen 2014/15 som spelande tränare. Sedan dess har han och klubben vunnit norska högstaligan tre år i rad. I år leder laget ligan efter att ha slagit Drammen i seriefinalen i söndags. Dessutom håller Elverum, som första norska herrlag någonsin, på att ta sig vidare från Champions Leagues gruppspel.
Man kan förstå att Norge vill behålla svensken på andra sidan gränsen.

Men det har inte varit en självklarhet att de skulle lyckas med det. Apelgren och familjen har köpt hus i Göteborg och planen var att flytta hem till Sverige igen då äldsta dottern börjar skolan. Vissa rykten viskade att han även var nära att ta över tränarjobbet i Sävehof. De ryktena kan nu avskrivas då svensken skrivit på ett nytt kontrakt med Elverum.

Det nya kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2020. Varken klubben eller coach Apelgren vill nämna några summor men enligt norska VG hamnar kontraktet på omkring 1 miljon kronor per år för svensken. De norska förbundskaptenerna tjänar drygt 1,25 miljoner per år, så nu är han uppe där bland de stora elefanterna.

– Det är först nu som jag – och andra – ser på mig själv som en etablerad tränare, och det är tack vare Elverum handboll, säger Apelgren till Ostlendingen.no

– Jag är väldigt stolt över vad vi har byggt upp. Det är kul på träning. Det är roligt att gå till klubbkontoret. Jag är en mycket bättre tränare än jag var för ett år sedan. Det är viktigt för mig att fortsätta utvecklingen här. Jag har ett hjärta för klubben som växer för varje dag, säger han till VG.