Skadebekymmer för norska landslagslöftet

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Henny Reistad glänste när klubblaget Vipers tog Europa med storm och fick ytterligare ett internationellt genombrott med Norge i EM. Bara veckor innan säsongstarten sliter hon med ryggsmärtor. TV2 Norge rapporterar att vinterns stora mästerskap kan vara i fara.

Reistad ska ha känt av ryggproblemen sedan slutet av vårsäsongen. Med tanke att de inte har lättat missar den lovande niometaren åtminstone säsongsupptakten i Kristiansand.

– Troligtvis kommer vi inte se så mycket av Henny under höstsäsongen. Det kan ta lite tid innan hon syns på planen igen, säger Erik Welhaven Løchen som är medicinskt ansvarig i Vipers till TV2.

Spekulationerna är igång och slutsatserna är få, VM i Japan startar i slutet av november.

Reistad hade ett tufft matchprogram från junior-VM förra sommaren tills känningarna dök upp. Fokus för 19-åringen är snarare att bli kvitt smärtorna och bli spelklar igen.

– Det har självklart varit svårt att inte veta helt hur länge jag blir borta och hur vägen ser ut nu. Samtidigt har det varit sommar och jag har inte missat några matcher ännu, på det sättet har det varit helt okej, säger Reistad till TV2 Norge.

Länk: Stortalentet har pådratt seg prolaps – VM kan ryke