Ryskt nyförvärv till FyllingenBergen

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

FyllingenBergen, mittenlag i den norska ligan, utmanar genom ett nyförvärv som konkurrenterna haft under radarn. Igor Karlov ansluter från Chekhovkskie Medvedi och prövar ny miljö det närmaste året.

Klubbens hemsida lägger ut texten om tillskottet som kommer med en god portion rutin. Karlov har haft en ordinarie position på nio meter hos Chekhovskie Medvedi. Med tanke på Lagets CL-spel under tre säsonger har 25-åringen fyllt på verktygslådan i avslut och passningsval.

– Igor är i sina bästa år och har samtidigt erfarenhet från toppnivån i världen. Den erfarenheten ser vi fram emot att ta del av och vi uppskattar at han får vara med och bygga upp elitkulturen i FyllingenBergen, säger tränaren Fredrik Ruud till klubbsajten.

Karlov befinner sig inom kort på flyget till Norge. Som många andra resenärer inleds hans tid i grannlandet med halvannan veckas karantän.

– Jag ä väldigt glad över att komma til FyllingenBergen. Det blir min första upplevelse i utlandet och jag har lagt märke till framgången i norsk handboll. Därför blir det spännande att testa krafterna i den norska ligan, jag hoppas det kommer att utveckla mig ytterligare som handbollsspelare, säger Karlov till klubbens hemsida.

Karlov ska vara sist in i Fyllingens trupp. Ligastarten i Norge är planerad till slutet av månaden.

Länk: Henter CL spiller