Rättslig process kan inledas mot Kolstad

Christian Berge. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Champions League-plats, ekonomiska problem och sänkta löner. Nu går EHF ut med ett pressmeddelande där de meddelar att en rättslig process kan inledas mot Kolstad Håndball.  

Turerna kring Kolstad Håndball har varit många den senaste tiden. Från frid och fröjd, med ligatitel och klara för Champions League, till ekonomiska problem med löneökningar som följd. Nu har EHF uttalat sig i frågan.

Enligt EHF uppfyller Kolstad alla kravs som ställs på ett lag som ska deltaga i Champions League. Nästa steg i processen är att EHF kräver att Kolstad överlämnar dokumentation till det Europeiska Handbollsförbundet för en kontroll med en eventuell inledande rättslig process som följd.

– De (juridisk person) analyserar den tillgängliga informationen. Det är vad som står i yttrandet, det kan bli en process mot Kolstad, säger EHF’s presstalesperson till VG.

EHF skriver även att de lärt sig av situationen som uppståt kring Kolstad, och att de till nästa säsongs ansökan kommer sätta upp tydligare regler och riktlinjer.