PLAY: Skandalscener i norska andraligan

Derbyt mellan Runar och Sandefjord slutade med upprörda känslor och osköna scener.

Det var en riktig handbollfest i Runarhallen i söndags. 1 121 åskådare bänkade sig för derbyt i andraligan som också var ett toppmöte i kamp om uppflyttning och kval.

Matchen var dramatisk ända in på målsnöret. Sandefjord var i ledning med 29-28 och hade bollen i anfall med 25 sekunder kvar av matchen. De försöker bolla runt men blåses av för passivt spel.

När Runar då försöker ställa om snabbt täcker Sandefjords stjärna Simen Holand Pettersen (11 mål i matchen) bollen på för kort avstånd. Det blir rött kort och eftersom det var spelförstörande spel även då straffkast för Runar. Värt att tänka på till nästa gång någon försöker täcka en passning 25 meter från mål, det kan bli straff istället!

Hur som helst så stegar Herman Gjekstad i Runar upp för straffkast med 5 sekunder kvar. Han gör ett par finter men lyckas inte överlista Tarjei Hamborg i bortakassen som räddar och blir matchhjälte. Seger med 29-28!

Straffmissaren Gjekstad lägger sig på golvet i besvikelse medan Sandefjord-spelare rusar in på planen för att fira segern med sin målvaktshjälte. När sedan Gjekstad reser sig upp och ska gå mot sina lagkamrater blir han attackerad av en Sandefjord-lirare som knuffar till honom rejält. Osportsligt, oskönt och oförståeligt.

Detta upprör Runar-spelarna som rusar mot gruppen som dansar runt i segerring och det utbryter stor kalabalik. Förståeligt får man säga och det återstår att se om Norges handbollsförbund väljer att granska situationen.

Spola fram till 1:40:00 för att se sista anfallet och upprinnelsen till situationen här:

LÄNK: Runar – Sandefjord Håndball