Norska slutspelet – Karlsson i mål med Fredrikstad

Christer "CK" Karlsson. Foto (arkiv): Carl Sandin, Bildbyrån

Säsongen är över för Fredrikstads BK. Efter uttåget i kvartsfinal väntar nästa match för tränaren Christer ”CK” Karlsson först till hösten – med BK Heid.

De senaste fyra säsongerna har den färgstarke profilen funnits norr om gränsen där han tagit Fredrikstad från division 1 till slutspel och Europa-äventyr.

Under fredagkvällen ledde ”CK” laget för sista gången. Fredrikstad föll inför hemmapubliken med 20–24 i kvartsfinal två och är utslagna.

Det var också final för Louise Karlsson som ansluter till Önnereds HK inför nästa säsong.

En annan blågul aktör, Thea Stankiewicz fortsätter däremot slutspelskampen. Bäst på plan och sex mål för Tertnes som höll ett behändigt avstånd och nådde semi via två raka.

Detsamma lyckades Vipers Kristiansand och Storhamar med. Vipers som fick förstärkning från läktaren när Pernille Wibe klev ner med en väska redo. 4 mål från linjespelaren som tog en paus i mars på grund av masterarbete i skolan.

Larvik var måhända mosiga när man sent på fredagskvällen klev ur efter cirka tio timmar i buss i flygstrejkens spår. Det innebar att slutsignalen på matchen gick runt 23.15!

På planen gjorde gästerna allt för att förlänga säsongen, ordnade först och främst en tredje och avgörande match mot Molde på söndag. Bra försvarsjobb, bara 17 insläppta mål var en god grund till bortasegern.

Kvartsfinal 2:3
Byåsen Elite–Storhamar HB 26–29 (15–13)
Fredrikstad BK–Tertnes HB 20–24 (11–13)
Molde Elite–Larvik 17–21 (10–10)
Oppsal–Vipers Kristiansand 28–44 (13–19)
Storhamar, Tertnes och Vipers Kristiansand klara för semifinal