Norska klubbens mål: 100 000 kr – har 48 501

Halden Topphåndball samlar in pengar för att värva en toppmålvakt och har nu nått halvvägs.

Det är Halden Arbeiderblad som rapporterar om den lite annorlunda insamlingen som pågår i Norge just nu. Halden Topphåndball, som slutade på femte plats i grundserien och nu möter FyllingenBergen i kvartsfinal i slutspelet, jagar en ny målvakt.

Det är så att Rasmus Bech lämnar klubben efter säsongen för Tyskland och nu har Halden en målvakt på gång, men saknar pengarna. Målvaktens namn, nationalitet och ålder är hemlig men han ska inte vara norrman och ha gjort över 100 landskamper. Vem kan det vara?

Det behövs 100 000 norska kronor för att säkra kontraktet och Arbeiderbladet rapporterar om att klubben nu nått 48 501 kr. Tränaren Jonas Wille:

”Vi er evig takknemlig for bidragene som er kommet inn. Det er fantastisk å se at folk bryr seg om HTH så mye at de faktisk graver i egen lommebok for å kunne gjøre laget bedre.

Samtidig er det viktig å påpeke at vi bare er halvveis. Hvis det stopper her, blir det faktisk ikke noe av. Men vi har frist til 1. april, og for en første dag dette har vært.”

Vill ni också bidra? Följ denna länk för att läsa mer:

Aksjon målvakt