Norsk toppklubb värvar Kubanskor

Den norska GRUNDIGligaen-klubben Vipers Kristiansand förstärker truppen med två spelare från Kuba. Spelarna som ansluter till den norska klubben är linjespringaren Yunisleidy Camejo Rodriguez och burväktaren Marines Rojas Silot, båda 25 år gamla. Camejo och Rojas tillhörde det Kubanska landslag som spelade hem ett silver i Pan American Championship 2015.

Tränare Gunnar Pettersen fick upp ögonen för spelarna under ett träningsläger på Kuba. ”Camejo är en rörlig linjespelare – en något annorlunda typ än vad vi har haft tidigare. Rojas Silot är en stor och välutbildad målvakt som täcker en hel del mål. Hon räddar väldigt många skott”, säger Pettersen till Aftenposten.

Pettersen ser en fördel i att få in spelare som kommer från en annan handbollskultur och som skiljer sig från de spelare som finns i truppen sedan tidigare. ”Det viktigaste är att vi nu har flera olika typer av spelare. Förra året hade vi många lika spelartyper, framförallt många playmakers.”

Vispers spelar kommande säsong i Cup Winners’ Cup och i första rundan får man möta den norska konkurrenten HK Halden. Mötet är en utslagsrunda som avgörs i hemma- och bortaspel och den sammanlagda vinnaren får spela vidare till åttondelsfinalerna.