Mittsexorna utsedda till årets norska handbollsspelare

Kari Brattset. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Årets manliga, kvinnliga och unga spelare har utsetts i Norge. Det är spelarna själv som har fått rösta och rösterna föll på några bekanta namn, och några nya. 

ANNONS

Utsedd till bästa spelare på damsidan blev linjefantomen Kari Brattset. Den landslagsmeriterade 27-åringen gjorde sin andra och sista säsong för norska seriesegrarna Kristiansand innan hon flyttar till Champions League-mästarna Györ i sommar.

Årets unga kvinnliga spelare blev vänster/mittnian Henny Ella Reistad, 19, som imponerade under den gångna säsongen i Stabaek, men som nästa säsong går till just Vipers Kristiansand.

På herrsidan var det Norges rutinerade stjärnlinje Bjarte Myrhol som vann utmärkelsen årets spelare. 36-åringen har ett gediget CV med Veszprem, Nordhorn och Rhein-Neckar Löwen på tidigare arbetsplatser. Och nu alltså danska Skjern där han var med och tog laget till ligaseger och kvartsfinal i Champions League.

Årets unga herrspelare i Norge blev Elverums mittnia Magnus Fredriksen, 21. Stortalangen Fredriksen har tidigare jagats av danska toppklubbar men valt att stanna kvar i det norska mästarlaget för att utvecklas ytterligare.

Vinnare herrar:

Årets Spelare 2017/18: Bjarte Myrhol (Skjern Håndbold)

Årets Unga Spelare 2017/18: Magnus Fredriksen (Elverum Håndball)

Vinnare damer:

Årets Spelare 2017/18: Kari Brattset (Våg Vipers)

Årets Unga Spelare 2017/18: Henny Ella Reistad (Stabaek)

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here