Maximiliam Jonsson lämnar Grotta – klar för Arendal

Maximiliam Jonsson, här från tiden i Norge. Foto: ØIF Arendal

Högernian Maximiliam Jonsson skiftar klubb mitt under säsongen och byter Grotta på Island mot ØIF Arendal i Norge.

Maximiliam Jonsson har öst in mål från sin högernioposition i den isländska ligan under hösten. Han gjorde 75 mål på 14 matcher för Grotta men nu blir det inga fler. Åtminstone inte för Grotta.

Jonsson har nämligen skrivit på för norska topplaget ØIF Arendal som tränas av Marinko Kurtovic. Den nya tränaren är mycket entusiastisk till sitt nytillskott:

– Vi får en fantastisk god forsvarsspiller. En riktig «bauta» bakover og vi får en skikkelig «killer» i ankomstspillet. I etablert angrep får vi en skikkelig skytter. Der er han voldsomt god. Og kanskje viktigst av alt, han er venstrehendt, säger Kurtovic till Fædrelandsvennen.

28-åringen blir den tredje svenska spelaren i ØIF Arendal tillsammans med Kenny Ekman och Martin Lindell. Just Ekman har Jonsson redan spelat med en gång tidigare under karriären, i Elitserien med IFK Trelleborg 2008/09.

Det är en spännande karriär så långt för Maximiliam Jonsson som redan hunnit med Sverige, Norge, Qatar, Tyskland, Frankrike och Island. Klubblistan ser ut såhär:

Skogås HK
Djurgårdens IF
IFK Trelleborg
Anderstorps SK
Nötteröy (Norge)
Al Ahli (Qatar)
Eintracht Hildesheim (Tyskland)
SC DHfK Leipzig (Tyskland)
Nancy (Frankrike)
Istres (Frankrike)
Grotta (Island)
ØIF Arendal (Norge)