Målvaktsprofil till Kristian Bliznacs Fjellhammer

Kristian Bliznac siktar uppåt med Fjellhammer IL i norska andraligan. Andraplatsen inför vårmatcherna växer när laget blir comebackmijö för målvaktsprofilen Morten Nergaard, skriver klubben på sin hemsida.

Nergaard hade en stor roll lagkapten och fruktad keeper i Elverum under mäktiga 15 säsonger. Våren 2019, när succélaget fått smak på Champions League och fortsatte stapla titlar på hemmaplan valde 32-åringen dock att söka sig till andra intressen.

Handbollsglöden verkar vara tillbaka och Bliznac som bekantade sig med Nergaard och hans kvaliteter för några år sedan var inte sen att slå en signal.

– När jeg fick höra att min tidigare lagkamrat var sugen på att spela spela handboll igen tog jag telefonen och fick bekräftat att han saknade adrenalinet och sökte en spännande utfordring, säger Bliznac till klubbens hemsida.

– Vi behöver också erfarenhet i gruppen inför slutspurten och tänkte att det måste vara en perfekt matchning, fortsätter tränaren.

Övergången ska vara klar så att Nergaard kan ta emot tabellfyran Kristiansand tillsammans med de nya lagkamraterna kommande onsdag.

Länk: Morten Nergaard signerer med Fjellhammer!