Magnus ”Bagarn” Johansson tar över Storhamar

Magnus "Bagarn" Johansson. Foto (arkiv): Petter Arvidson, Bildbyrån

Storhamar HB vann silver och var närmast att hota Vipers Kristiansand på den norska tronen ifjor. Klubben får inom kort en svensk huvudtränare, Magnus ”Bagarn” Johanssons färska kontrakt börjar gälla i veckan.

– Jag känner mig verkligen klar och väldigt motiverad för att jobba med tjejerna, säger Johansson till Storhamars Facebooksida under måndagens presskonferens.

Storhamar sökte av tränarmarknaden sedan Arne Senstad lämnat för att bli förbundskapten i Polen. Svaret blev ”Bagarn” Johansson som därmed är tillbaka i rampljuset i elithandbollsvärlden.

Presentation av hans meriter hos svenska lag är överflödig, 49-åringen var senast aktuell i CSM Bukarest men fick bara stanna på toppjobbet tre månader förra hösten.

Nu återknyter han bekantskapen med norsk klubbhandboll. Johansson tog Molde till högsta serien och etablerade laget som nia under nykomlingsåret 2017/18.

Storhamar börjar från en högre platå, nådde finalen i våras och har EHF-cupen att fokusera på utöver alla inhemska matcher innevarande säsong.

– Jag såg på matcher som tjejerna spelat och blev fast. Det är ett lag som utstrålar kraft, glädje och passion för handboll, säger Johansson till klubbens Facebooksida.

För närvarande toppar laget tabellen med fem raka segrar. Johansson ska enligt planen leda Storhamar över nästa spelår och startar som huvudtränare efter onsdagens seriematch mot Oppsal.

– Man spelar snabb, fräck, hård och tuff handboll. Ett modernt sätt att spela som tilltalar mig, fortsätter den tillträdande tränaren.