KLART: Cassandra Tollbring till Storhamar

Cassandra Tollbring i sin nya tröja. Foto: Storhamar Håndball Elite

Innan hennes korsbandsskada 2018 var hon med i diskussionerna kring VM 2019. Förra säsongen spelade hon för det franska laget Bourg de Peage. Nu har Cassandra Tollbring valt att flytta till grannlandet Norge och Storhamar.

Karriären

Cassandra Tollbring inledde sin karriär i Rimbo. 2012 tog hon ett steg upp och gick till Team Eslöv där hon stod för massvis med poäng för det skånska laget. Efter två säsonger i Eslöv kritade Tollbring på för H65 Höör och där bärgade hon sin första titel 2017 då hennes H65 vann SM-guld. Samma säsong blev hon också tvåa i SHE:s skytteliga.

Flyttlasset gick samma år vidare till det som då var en norsk storklubb, Larvik. 2018 var olyckan dock framme. En korsbandsskada som krävde en operation. Hennes lag Larvik blev senare också av med sin elitlicens och tvångsdegraderades. Efter den norska klubbens kollaps skrev Tollbring i stället på för nämnda Bourg de Peage. Då hade hon precis blivit fri från sin skada och hann att spela 17 matcher och göra 41 mål för det franska laget. Där blev träningen för tuff för kroppen och Tollbring valde att säga upp kontraktet. Sedan dess har hon delvis hållit handbollen igång genom att träna med sitt gamla guldlag H65 Höör.

Norge igen för Cassandra Tollbring

Det är en ingen dussinklubb som Tollbring valt att skriva ett tvåårskontrakt med. Storhamar Håndball Elite slutade tvåa i den norska högstaligan förra säsongen. Det blir således europaspel för Tollbring då Storhamar går in i den andra kvalomgången till European League där de också är seedade. I den norska tidingen Hamar Arbeiderblad uttalar sig en nöjd tränare över sin nya spelare.

”Detta är ett fynd. Tollbring är en mycket bra spelare. Hon har en perfekt ålder. Hon har spelat i Champions League och fått värdefull erfarenhet i Frankrike, Hon har en enorm vinnarinstinkt, dessutom är hon handbollsmart”, säger tränare Kenneth Gabrielsen till Hamar Arbeiderblad.

Källa: Storhamar Håndball Elite