Heidi Løkes näsa bruten på sju ställen

Heidi Løke Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Det var under en VM-match december som Heidi Løke fick en smäll mot ansiktet som tog illa på näsan. Nu har Løke kollat upp hur det står till med näsan vilket resulterade i avancerade ingrepp. Näsan var bruten på hela sju ställen.

I december deltog norges damlandslag i VM i Japan. Under en match fick Heidi Løke en smäll mot näsan och gick blödandes av planen. Hon blev avrådd från att spela vidare, vilket hon gjorde ändå.

Stjärnan från norge var inställd på att spela OS med det norska damlandslaget i sommar, men så blev inte fallet. Coronapandemin ställde in mästerskapet och Løke fick tillfälle att kolla upp hur det var med näsan.

Det var värre än vad hon hade trott. Näsan var bruten på hela sju ställen.

I en intervju med NRK berättar stjärnan om skadan och operationen.

– Högst upp där näsan möter pannan hade jag ett benbrott. Där hade näsbenet nästan växt in under pannan, så de fick bryta loss benet igen för att kunna räta ut det.

Heidi Løke har tidigare märkt att det var något som inte stod rätt till med näsan men kunde inte tro att det var så allvarligt som det var.

– Jag har vaknat på nätterna och varit torr i munnen eftersom jag bara kunnat andas genom den. Jag har varit så torr att det nästan blivit sprickor i tandköttet, säger Løke till NRK.

Nu har stjärnan alltså opererats för sina sju benbrott i näsan och mår återigen som hon ska.

– Jag har haft problem att andas som vanligt, skillnaden nu och hur det var innan är som dag och natt, säger hon till NRK.

Länk: Operert etter sju brot i nasen – visste ikkje kor ille det var