Haslum HK bröt Elverums ett år långa segersvit i norska ligan

Haslums HK. Foto: Victor Iversen / Haslum Media.

Förhandsfavoriten Elverum är det lag i norska högstaligan, REMA 1000-Ligaen, som visat upp sig starkast både under förra säsongen och under inledningen av årets. Senaste förlusten för laget mot ett norskt lag var över ett år sedan, men när de ställdes mot Haslum HK under söndagen fick de se sig besegrade – och det rejält.

I början av oktober förra året tappade Elverum sin sista tvåpoängare i den norska ligan, då de förlorade mot Nærbø med 31–29 – vilket visade sig bli den enda förlusten för topplaget under säsongen 2019/20.

Men nu är alltså den över ett år långa segersviten bruten, tack vare förra årets tabellfemma Haslum HK. Enligt de båda klubbarnas hemsidor var det hemmalaget Haslum som inledde matchen allra starkast, och lyckades skapa sig en ledning redan snabbt i matchen. Eleverum-spelarna lyckades inte få in bollen bakom hemmalagets Trond Tjemsland, samtidigt som laget i anfall efter anfall avbröts av tekniska fel.

I halvtid ledde Haslum med 17–9, och trots en jämnare inledning på den andra halvleken var det inte Elverums dag på något plan. Ledningen för hemmalaget drog snabbt iväg till 10 mål, och efter knappt 40 spelade minuter ledde Haslum med 21–11. I samband med detta drog svenske Niclas Fingren på sig sin tredje tvåminutare under matchen, och blev därför tilldelad rött kort.

Matchen slutade tillslut 31–23 till Haslum, och