Glassverket med Thörn vidare till final

Martina Thörn i Glassverket. Foto: Peter Tubaas

I Norges spelar man precis som i Danmark alla slutspelsmatcher i två matcher där alla målen räknas.

– Det hade jag lite svårt med i början, berättar Martina Thörn.

I den första semifinalen mot Byåsen blev det förlust på hemmaplan med 31-33 för Glassverket.

– Det var en svängig match som vi inledde dåligt, hämtade upp och ledde med 19-14 i halvtid och sedan tappade totalt en bit in i andra halvlek.

Inför den andra semifinalen flög laget upp till Trondheim från Drammen, åt lunch i lugn och ro.

– Jag var jättenervös innan och en bit in i matchen. När vi mötte dem på borta plan i januari spelade vi dåligt och förlorade med sex mål.

Nu blev det revansch för hela laget. Martina fick tag i bollarna (56%) och framåt hittade framför allt niometersspelarna rätt. Ledning i halvtid med 16-7.

– Vi gick upp i en tolvmålsledning en bit in i andra. Då gick de upp i dubbelpunkt och spelade med med väst i anfallen (7 mot 6). Det blev lite kaotiskt där ett tag innan vi kunde reda ut det och ta tillbaka initiativet.

Slutresultat Byåsen – Glassverket 25-33. Totalt 58-64.

Värt att notera: Martina tog totalt 21 skott (46%).

– För mig är det stort att vi tagit oss till ännu en final, men för mina norska lagkamrater är det bara ytterligare två matcher. I Norge ligger fokus på cupen och landslaget.

Motståndare i NM-finalerna blir Larvik, som slog ut Ulrika Olssons Vipers med 65-38. Speldatum är 11 maj och 14 maj.

– Jag vill gärna komplettera mitt brons (trea i serien) och silver (norska cupen) med ett guld, avrundar Martina Thörn med ett varmt skratt.

Årets säsong har varit framgångsrik för den svenska keepern – 45% i räddningar i genomsnitt plus en hel del straffräddningar och förtroende att starta matcherna.

Under sommaren bär flyttlasset av till Danmark och FC Midtjylland, där hon blir lagkamrat med Linn Blohm och Sabina Jacobsen.