Galna ryktet: REMA 1000 ska satsa mångmiljonbelopp i Kolstad

Sander Sagosenr. Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån.

I handbollspodden Avkast nämns beloppet 100 miljoner per säsong – alltså summan REMA 1000 tänker satsa för att göra norska Kolstad till en maktfaktor i Europa. Flera spelare har redan kontaktats – däribland Sander Sagosen, det skriver norska TV2.

– Jag vet att det finns många rykten om oss just nu. Vår dröm är att hämta hem Sander Sagosen, säger klubbens Jostein Sivertsen till TV2. Målet är att bli Norges bästa klubb på herrsidan innan 2024.

Klubben, som är baserad i Trondheim, verkar minst sagt spänna bågen rejält. Sander Sagosen rankas som världens bästa spelare och även om han ännu inte har vunnit något med landslaget är det naturligtvis så att han skulle vara en enorm förstärkning för vilket lag som helst.

– Jag kommer ju från Trondheim och självklart hade det varit en dröm, men mycket ska passa för att det ska kunna bli av. Jag har kontrakt med Kiel till 2023, men ingen vet vad som händer i framtiden. Det hade varit en dröm för oss alla att skapa något stort i Norge, säger Sagosen till TV2.

Inför årets säsong blev Sagosens pappa, Erlend Sagosen, hämtad till tränarteamet i klubben. Målet är tydligt – vinn slutspelet, ett slutspel som Elverum har abonnerat på under många år.

Sagosen är inte ensam om att vara aktuell för klubben, även landslagsspelarna Magnus Abelvik Röd och Magnus Gullerud har blivit kontaktade, detta enligt TV2.

Två elitspelare, en i Drammen och en i Fjellhammer, bekräftar i kommentarer i nedanstående Tweet:

LÄNK: Drømmer om å hente hjem Sagosen

LÄNK: Avkast