Gabrielsen fortsätter i Storhamar – vill ta laget till toppen

Kenneth Gabrielsen. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN

Kenneth Gabrielsen fortsätter som huvudtränare i Storhamar till 2026. 

– Jag är ödmjuk och stolt över att få vara med och utveckla den här klubben ytterligare, säger han till klubbens hemsida

Kenneth Gabrielsen kom till Storhamar 2021 och har sedan på ett framgångsrikt sätt lett laget i två år. Huvudtränaren har bland annat tagit laget vidare från gruppspelet i Champions League.

Nu kan Storhamar jubla.

Gabrielsen förlänger kontraktet med klubben till 2026.

– Klubben har tydliga ambitioner att fortsätta den positiva utveckling vi är inne i. Vi vill etablera oss som ett lag att räkna med i europeisk damhandboll. I detta arbete har det har därför varit avgörande och viktigt att ha en huvudtränare som delar klubbens ambitioner. Kenneth har under sina första år i klubben visat att han har både de nödvändiga egenskaperna och ambitionerna, säger klubbens sportchef, Vegard Strøm, till Storhamars hemsida.

Någon repris på fjolårets något oväntade framgångar i Champions League blir det dock inte. Storhamar fick inte en plats till nästa säsongs turnering.

– Det har varit en tuff vecka för alla. Jag måste ärligt erkänna att när vi fick beskedet att det inte skulle bli någon Champions League så var det en tuff grej att svälja. Jag är galet övertygad om att vi kommer att bli en etablerad toppklubb i Europa, säger Gabrielsen till klubbens hemsida.