Fredrikstads superskräll – besegrade Larvik i premiären

Jenny Sandgren, från tiden i Kärra HF. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Den norska damligan drog igång i helgen och under söndagen fick vi uppleva en riktig superskräll då nykomlingen Fredrikstad besegrade Larvik på bortaplan med 28-25.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Larvik HK har dominerat norsk damhandboll de senaste 20 åren. I sommar har de dock tappat mängder av duktiga spelare och i förhandssnacket har istället Vipers Kristiansand seglat upp som guldfavorit samtidigt som många menar att Larvik får det tuffare.

Tufft blev det redan från omgång 1. De tog emot nykomlingen Fredrikstad BK i Boligmappa Arena Larvik, ett FBK som tränas av Christer ”CK” Karlsson som förvaltar svenska lirare som Jenny Sandgren och Louise Karlsson.

Matchen slutade smått sensationell 28-25 till Fredrikstad efter ledning med 13-12 i paus. Sandgren, målvakt och lagkapten för FBK, hyllades i liveuppdateringar från matchen. Hon bidrog alltså stort när Larvik åkte på sin blott andra förlust på 18 år! Vad sägs om nästan 47% i räddningsprocent?

En oerhörd triumf för Fredrikstad och intressant start på den norska damligan. I söndagens andra tidiga kamp vann favoriterna Vipers med 43-19 mot Glassverket och tar alltså täten i ligan direkt. Får vi snabbt se ett tronskifte i Norge?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here