Frågan som splittrar den norska stjärnduon

Nora Mørk och Henny Reistad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Tidigare i år utsåg Handball-Planet Nora Mørk till världens bästa handbollsspelare, men om norskan själv får bestämma tar kollegan hem priset. 

– Hon (Henny Reistad) är den mest kompletta spelaren, säger Mørk till norska TV2

Nora Mørk och Henny Reistad har följts åt under flera år. Storstjärnorna är två av Norges landslags viktigaste spelare, och i Team Esbjerg bildar duon ett livsfarligt par på niometer. 2021 tog norskorna dessutom hem Champions League-titeln tillsammans med deras dåvarande klubb Vipers Kristiansand.

Den norska doun är goda vänner vid sidan av planen, men det finns en sak de inte kan ensas om. Vem är egentligen bäst?

– Man kan vara bäst i världen på många saker, men om man pratar om den mest kompletta, då sitter hon här, säger Mørk till norska TV2, och pekar på Reistad.

Mørk fortsätter sedan att ösa lovord över kollegan.

– Hon är den mest kompletta spelaren. Hon har den perfekta höjden för att vara både playmaker och skytt. Hon kan gå åt båda hållen och är bra i försvar och kontring. Hon har alla förutsättningar och är bäst. Och så har hon huvudet, säger hon.

Reistad skakar dock på huvudet och menar att det fortsatt är Mørk som är bäst.

– Nora har några egenskaper som är de bästa i världen. När de dyker upp råder det heller ingen tvekan. Jag ser det dagligen. Det är många saker som jag inte alls tror att jag kommer att bli lika bra på som Nora, säger hon till norska TV2.

I november väntar EM, och två av världens bästa handbollsspelare kliver in i turneringen med guldtippade Norge. Reistad och Mørk menar dessutom att de hela tiden utvecklar varandra, så frågan är hur bra de egentligen kommer vara under mästerskapet?

– Vi lär av varandra, lär känna varandra bättre hela tiden och vi kan hjälpa varandra att bli bättre. Vi arbetar ständigt för att få ut vår maximala potential. Det hoppas jag att vi kan njuta av i landslaget också, säger Reistad till norska TV2 och får medhåll av kollegan:

– Det råder ingen tvekan om att vi alltid vill vinna och kommer att göra allt vi kan för att det ska hända. Jag kan alltid titta på Henny och veta att vi är på väg åt samma håll. Det är bekvämt och det är ingen osäkerhet.

Tillsammans i det norska landslaget har Mørk och Reistad tagit hem OS-brons 2020, EM-guld 2020 och VM-guld 2021. I Vipers Kristiansand hann duon vinna både norska ligan och Champions League. Nu är de ute efter fler titlar tillsammans, både i landslaget och Team Esbjerg.

HÄR går det att se ett klipp när de två stjärnorna försöker komma fram till vem som är bäst.