EXTRA: Klara för semifinal – men nu lämnar hela laget

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Det blir en mycket märklig semifinal i det norska slutspelet mellan Vipers Kristiansand och Larvik HK.

Turerna kring Larvik HK den här säsongen har varit bland det mest uppseendeväckande vi sett på länge. Nu kommer vi till den skarpaste kurvan hittills i denna berg-och-dal-bana som får Tusenfryd att blekna i jämförelse.

TV 2 rapporterar nämligen att det som tidigare i vintras befarades nu blir sanning. Larviks spelare har kontrakt som går ut den 30 april och det innebär att de lämnar klubben mitt i brinnande slutspel. Larvik är klara för semifinaler som spelas mot Vipers den 1, 3 och eventuellt 7/8 maj.

Nu ser det ut som att hela A-truppen ryker och de får ställa upp med U18-laget. Mot ett av Europas bästa lag, Vipers. Marit Molid till TV 2:

– Vi har jo fått sparken, eller blitt sagt opp. Kontrakten min går ut i morgen. Jeg har valgt ikke å spille, og forholder meg til kontrakten som gjelder.

Saken är den att Larvik-spelarna får spela rent pappersmässigt men på det sättet som de behandlats av klubben och som hela situationen blivit är det väl inte så troligt att det är aktuellt. Spelarna har agerat otroligt professionellt hela vägen och inte minst Marit Molid som i kvartsfinalen slog ut sin kommande klubb Molde som nu missar Europaspel.

– Det er veldig spesielt. Jeg hadde det litt tøft mentalt med å spille disse kampene, men jeg hadde lyst til å avslutte på en god måte for klubben vi tross alt var under kontrakt med. Ute på banen har man lyst til å vinne, og da må man bare legge sånt til side, säger hon till TV 2.

LÄNK: Larvik-spillerne dropper semifinalen mot Vipers

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here