Elverum om värvningen av Josef Pujol

Josef Pujol, till höger. Foto: Magnus Stenseth

Igår blev det klart att Josef Pujol lämnar Hammarby för Champions League-klara Elverum. I ett pressmeddelande berättar de om sina tankar om Josef Pujol: 

Det är med stor glädje att Elverum Håndball Herrer idag kan meddela att vi har signerat en ung professionell spelare från Hammarby Handboll, den svenska toppspelaren Josef Pujol är klar för klubben. 

Detta är en viktig och riktig signering för Elverum som står inför gruppspelet i Champions League. Det är framtidsvärvning för klubben och vi har också tron på att detta kommer vara en lärorik utvecklingskurva för Pujol. 

Pujol har trots sin unga ålder ett CV att lägga på bordet. Han är tidigare världsmästare med det svenska juniorlandslaget och blev förra säsongen uttagen till Elitseriens All Star Team. Svensken är en klok spelare och vill bidra till laget, med tanke på de utmaningar vi står inför i EHF Champions League, men också med tanke på det ökande trycket i norska ligan.

Pujol tilldelas matchtröja med nummer 70 på ryggen med tanke på klubbens 70-års jubileum.

Elverum har även gjort klart med tre andra spelare inför nästa säsong.

  • Didrik Linderud 20 år gammal H6, har länge spelat i klubbens ungdomslag
  • Jörgen Jansrud 19 år gammal V9, kom till klubben förra säsongen och har nu signat på för ett år till
  • Nikolaj Mehl 31 år gammal H9 från Danmark, kom till Elverum för två säsonger sedan och har visat vara sig en taktiker som är bäst när det gäller