Elverum lyckades med trippeln

Eric Johansson. Foto: Elverum Håndball

Firandet har börjat i Elverum HB. Inte nog med att favoriten satte ner foten i den fjärde slutspelsfinalen, 34–28 mot ØIF Arendal. Efter grundserien och cupen i samma vitsvarta regi jublade Elverum över en historisk trippel i Norge.

Under två säsonger har Elverum haft slagläge för att göra det inget lag i grannlandet lyckas med tidigare. Covid-19 satte dock p för slutspelet ett par år, vilket inte dämpade entusiasmen i titelracet.

Elverum behövde visserligen hämta sig från ØIF Arendals comeback i final tre. Pokalen och champagnen kom istället fram i bortahall, gästerna regerade med besked och bra tryck i anfallen.

I första halvleks sista sekunder var Arendal visserligen nära kvittering, Elverums sexmålsledning var plötsligt 14–16 och hemmalaget hade straff. Bom från sju meter ledde till snabb spelvändning och bortaledning 17–14 i paus.

Eric Johansson tog ansvar med fem fullträffar och flyttar till THW Kiel som en fullfjädrad guldmedaljör. Niometerskollegan Tobias Grøndahl styrde spelet och gjorde åtta mål på egen hand.

– Nu är vi i himlen. Vi hade det här som mål inför säsongen och klarade att infria det på ett fantastiskt sätt. All är till Arendal, som tvingade oss att komma hit ner och kriga, sade storskytten till TV2 Norge.

Grøndahl passade också på att skicka en hälsning till en förväntat tuff motståndare nästa säsong.

– Vi är ett helt fantastiskt gäng med spelare. Det är vinnarskallar som aldrig accepterar att spela en dålig match.

– Kolstad får slita som fan för att ta det här ifrån oss. Tre guld sätter en ordentlig standard för norsk topphandboll Det blir omöjligt, tror jag, sade han till TV2 Norge.

Slutspelsfinal (4:5)
ØIF Arendal–Elverum HB 28–34 (14–17)
Arendal: Richard Lindström 2; Elverum: Eric Johansson 5.