Elverum jagar lovande mittsexa från ligakonkurrenten

Michael Apelgren. Foto: Magnus Stenseth/Elverum Håndball

Elverum är intresserade att locka till sig Haldens 21-åriga mittsexa Thomas Solstad, det rapporterar Halden Arbeiderblad.

Bara dagar efter Elverums cupfinalvinst över Halden försöker sig den norska mästarklubben på att strö lite salt i såren på konkurrenten. Klubben är nämligen intresserade av Haldens lovande linjespelare Thomas Solstad, vars kontrakt snart går ut.

Solstad gjorde fyra mål mot Elverum i cupfinalen och totalt har han spelat tio matcher och gjort 24 fullträffar under den pågående säsongen.

21-åringen anslöt till Halden från norska Follo för ganska exakt två år sedan. Då var det den nuvarande IFK Skövde-tränaren Jonas Wille som tog in Solstad till laget och han var väldigt nöjd med sin signering.

– Thomas är en tvåvägsspelare som också är flexibel i de roller han kan användas i försvar. Han kan användas som spets i 5-1, och spelar också både tvåa och trea. En spelare som stärker oss, både på kort och lång sikt, sa Wille då till Halden Arbeiderblad.

Nu återstår det att se om 21-åringen kommer att stärka Elverum på kort och lång sikt. Spelaren själv utesluter inte helt att han kommer att stanna kvar i Halden.