Anton Karlsson flyttar till Fjellhammer

Anton Karlsson. Foto (arkiv): Petter Arvidson, Bildbyrån

Mittsexan med Lugibakgrund är klar för ännu en utmaning i utlandet. Anton Karlsson byter sitt finska ligalag mot Fjellhammer i Norge, enligt den norska klubbens hemsida.

Blott 21 år gammal kan Karlsson snart bocka av spel för klubbar i tre länder.

Under U-landslagstiden, sommaren 2018 lånade Lugi ut linjespelaren till Grankulla. Karlsson fixade förlängningen på egen hand med 96 mål under den första säsongen.

Nu laddar han om och tar karriären till Norge. Fjellhammer med Kristian Bliznac som tränare ser fram emot att dra nytta av Karlssons kunnande framåt.

– Anton är en spännande linjespelare som skiljer sig från dom vi har. Styrkan hos Anton ligger i det offensiva spelet och jag tror han kan komma att överraska många, säger Bliznac till klubbens hemsida.

Fjellhammer spelar högsta serien till hösten. Den kommande säsongen får Karlsson återknyta bekantskapen med finske landslagskaptenen Miro Koljonen.

– Väldigt spännande att få fortsätta min utveckling i Fjellhammer, känns som ett ungt hungrigt lag som gjort en imponerande resa genom serierna. Har bara hört gott om klubben och tränargänget av min käre vän Miro som jag spelade med i Finland. Just nu längtar man mycket efter att få spela handboll igen då det blev ett för snabbt slut på förra säsongen, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Ny spiller signert