Beskedet från EHF: Ökar arbetet mot matchfixning

Foto: Robert Boman/Bildbyrån.

Flera matcher har misstänkts för matchfixning de senaste åren. Nu, två dagar före EM i Tyskland, meddelar det Europeiska handbollförbundet (EHF) att de har bestämt sig för att öka sitt arbete för att skydda handbollsmatcher från att bli fixade, något organisationen meddelar i ett pressmeddelande.

Handbollskanalen och danska TV2 Sport har rapporterat om misstänkt fixade matcher de senaste åren. EHF har aldrig bekräftat att matchfixning har pågått men nu, i ett nytt pressmeddelande, berättar organisationen att de kommer att öka sitt arbete under EM 2024 för att skydda sporten.

”Sportradar ordnar antimatchfixningsutbildning till alla match officials före mästerskapet, detta för att säkerställa att alla som har ansvar under matcherna vet hur de ska känna igen och reagera på potentiella risker,” skriver EHF bland annat i uttalandet. EHF skriver också att Sportradar kommer att bevaka spelmönster på matcherna under EM.

EHF generalsekreterare Martin Hausleitner: ”EHF har åtagit sig att skydda integriteten för vår flaggskeppsturnering och genom den här inställningen tror vi att EM 2024 är väl skyddat. Det är viktigt för oss att sportens integritet fortsätter att vara skyddad och genom Sportradars stöd kommer vi kunna arbeta bättre för att handbollsfans världen över ska kunna njuta av mästerskapet trygga med att den högsta nivån av integritetsåtgärder har genomförts”.