Valter Chrintz: ”Jag skulle aldrig tacka nej till ett EM”

Valter Chrintz. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Uppladdning med landslaget istället för fystester med klubblaget. EM samtidigt som försäsongen pågår på hemmaplan. IFK Kristianstads Valter Chrintz bär hellre blågult än orange under ett par augustiveckor.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I en intervju med Kristianstadsbladet har kanttalangen prioriteringen klar. U18-EM i Kroatien först, IFK:s säsong med guldmål därefter.

– Jag skulle aldrig tacka nej till ett EM. Det är en dröm i sig, säger Chrintz till tidningen.

Han tog sommarledigt efter ett spelår med avbockade debuter i Handbollsligan och Champions League. Till hösten är han ännu tydligare en i leken på högersex med Johannes Larsson och Anton Halén.

Men:

– Jag kommer att hänga med på alla matcher jag kan. Men har jag ett viktigt prov i skolan och vi ska på Champions League-match så kommer skolan före, säger 18-åringen.

Sverige slutade tvåa i ScandIberico-turneringen i helgen, Chrintz nätade elva gånger över tre matcher och fick beröm av Dennis Sandberg.

Förbundskaptenens ledarstil uppskattas på motsvarande sätt av kantspelaren.

– Han får en att våga göra det man vill och att alla ska ta ansvar, säger Chrintz till Kristianstadsbladet.

– Det är en skön göteborgare, det kan man inte ta ifrån honom.

De närmaste två veckorna, när IFK matchar i cuper i Tyskland och Frankrike har Chrintz fullt upp med U18-EM i Kroatien. Väl hemma i Kristianstad väntar ett fulltecknat schema med bland annat skola och handboll.

– Jag missar ju mycket försäsong nu, det är hård träning som man får ut mycket av. Men det fick jag ta igen när jag hade semester i början av sommaren, säger han.

LÄNK: Chrintz byter försäsong mot EM: ”När jag kommer tillbaka är det allvar”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here