U21-VM: Tyskland dominerade finalen

David Späth. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Tyskland dominerade finalen och är mästare i U21-VM. Ungern besegrades med 30-23 och därmed säkrade tyskarna den tredje guldmedaljen i landets historia. 

I en fullsatt arena skulle finalen av U21-VM avgöras mellan Ungern och Tyskland. Det var två lag som gått obesegrade genom turneringen och nu skulle göra upp om den prestigefyllda titeln.

Målmaskinerna Tyskland, som under turneringen snittat 35 mål per match, gjorde betydligt färre mål än vanligt under matchinledningen. Ungerns försvarsspel gav resultat och efter 19 spelade minuter hade hemmalaget enbart lyckats göra nio mål. Trots det fina försvarsspelet hade Ungern svårt att skapa något framåt, vilket gjorde att halvtidsresultatet skrevs till 14-11.

Med publiken i Max-Schmeling-Halle-arena i ryggen kunde tyskarna fortsätta målproduktionen och i den andra halvleken kunde Ungern inte hänga med i tempot.

David Späth stod säkert i det tyska målet och landade tillslut på 42 i räddningsprocent. Det fina målvaktsspelet tillsammans med briljans framåt gjorde att Ungern inte hade en chans att komma tillbaka in i matchen. Tyskarna kunde säkert spela av de sista minuterna och vann med 30-23.

Dagens finalvinst innebär att Tyskland tar hem mästerskapet för tredje gången i landets historia. De tidigare medaljerna kom i Egypten 2009 och Grekland 2011.

Island säkrade bronsmedaljen tidigare under söndagen. Laget besegrade Serbien med 27-23 och tog därmed landets första medalj sedan 1993.

Dagens resultat i U21-VM:
Färöarna – Kroatien 31-27 (sjundeplats)
Danmark – Portugal 30-25 (femteplats)
Serbien – Island 23-27 (bronsmatch)
Tyskland – Ungern 30-23 (final)