U20-VM: Tungt avslut för Sverige – slutade på en 12:e plats

Julia Olsson. Foto: IHF

De svenska U20-damerna slutade på en 12:e plats i VM som avgjordes i Debrecen, Ungern. I dagens placeringsmatch stod Brasilien för motståndet och det var också Brasilien som stod som segrare när matchuret visslade för sista gången.

ANNONS

Det blev ett tungt och tråkigt mästerskapsavslut för Sveriges U20-damer i VM. En fullt godkänd insats i gruppspelet, där man slutade 3:a i grupp D efter att man spelat jämt mot både 1:an Frankrike och 2:an Kroatien, så väntade Nederländerna i en på förhand svår men jämn åttondelsfinal.

I åttondelsfinalen var Sverige i allra högsta grad med i matchen efter den första halvleken men med 20 minuter kvar gjorde Nederländerna flera avgörande ryck och slutresultatet skrevs till 22-30.

I dag hade man chansen att avsluta mästerskapet med seger i matchen om plats 11/12 mot Brasilien. Återigen var svenskorna målmässigt med långt in i matchen, dock med Brasilien i ständig ledning, 1-2 mål.

När det återstod fem minuter av matchen såg det dock ut som att Sverige skulle ge 11:e platsen en chans. Då hade man nämligen, via Kristin Thorleifsdottir, Frida Rosell och Victoria Larsson, gjort tre raka mål och ställningen var helt jämn, 18-18. Men Brasilien och närmare bestämt Fernanda Paulino De Lima svarade med samma mynt, tre raka mål, och fastställde slutresultatet till 21-18.

Brasilien firade som om de vunnit något stort medan det i det svenska lägret var hängbjörkar.

Brasilien – Sverige, 22-18

Sveriges målskyttar: Hannah Scheuer Larsson 5, Kristin Thorleifsdottir 4, Frida Rosell 3, Olivia Löfqvist 2, Ida Gullberg 1, Victoria Larsson 1, Clara Lerby 1, Johanna Flygelholm 1

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here