U20-VM: Sverige i samma grupp som Europamästarna Frankrike

Erik Larholm. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Damernas U-20 landslag vet nu gruppindelningen för sommarens VM i Ungern.  Under torsdagen lottades Sverige in i grupp D tillsammans med Frankrike, Kroatien, Egypten, Spanien och Tyskland. 

ANNONS

Sverige vet nu vilket motstånd som väntar under sommarens VM i Ungern. Förbundskaptenen Erik Larholm menar på att gruppspelet kommer att bli kul och att regerande Europamästarna Frankrike är det bästa laget i gruppen.

– Det kommer bli jättehärliga matcher för oss att spela, ett kul gruppspel helt enkelt. Det är klart att det alltid är roligast att vinna hela tiden (skratt) men förutom Frankrike som är det klart bästa laget, tror jag det är en ganska öppen grupp. Egypten får väl ses på förhand som det svagaste laget, säger förbundskaptenen Erik Larholm till handbollslandslaget.se.

Målsättningen är att gå vidare till slutspel och att sluta minst trea i gruppen.

– Att gå vidare till slutspelet, och undvika fjärdeplatsen som innebär att man får möta vinnaren från en annan grupp. Det handlar alltid om vilket lag man står med där och då, men sett till de vi tagit ut idag är det en rimlig målsättning. Vi ska bli minst trea i den gruppen, det tycker jag, säger Erik Larholm till handbollslandslaget.se.

VM-grupperna

Grupp A
Brasilien
Portugal
Elfenbenskusten
Montenegro
Norge
Ungern

Grupp B
Kina
Chile
Island
Slovenien
Korea
Ryssland

Grupp C
Angola
Japan
Paraguay
Rumänien
Holland
Danmark

Grupp D
Sverige
Frankrike
Kroatien
Egypten
Spanien
Tyskland

LÄNK: Läs hela artikeln från Handbollslandslagets hemsida här.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here