U20-VM: Sverige är redo för revansch och VM-final

Sweden vs Iran handball match, IHF 2022 Women's Junior (U20) World Championship, Celje, Slovenia, 25.06.2022, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Ikväll står VM-semi på schemat för den svenska U20-truppen. Motståndet står Ungern för, som slagit Sverige i avgörande matcher de två senaste mästerskapen. Idag är Sverige redo för revansch. 

Sverige har gått som tåget i årets U20-VM. Mästerskapets enda förlust kom mot Nederländerna, men i övrigt har blågult vunnit med överlägsna siffror. Ikväll väntar mästerskapets hittills största prövning. Ungern står för motståndet, och kanske kan det klassas som lite av ett mästerskapsspöke efter mästerskapen? I U17-EM 2018 slog Ungern Sverige i finalen, och under U19-EM i fjol besegrade de blågult i semifinalen.

– Jag tror vi alla känner extremt mycket revanschlust. Vi ska vara påkopplade från start och få med oss den energin vi hade idag. Det blir en jättetuff match. De har extremt skickliga spelare, säger Tyra Axnér till Handbollslandslaget.

Avkast sker klockan 20.30 ikväll mot Ungern och matchen visas i Viaplay. Enligt förbundskapten Jesper Östlund är det motståndarna som bär på favoritskapet.

– De kommer gälla som storfavorit. Men vi ska jäklar i mig ge dem en match. Jag tror fullt ut på våra tjejer, säger Östlund till Handbollslandslaget.

I den andra semifinalen möter Norge Nederländerna (18:15).