U20-VM: Revanschsuget Sverige jagar brons

Sweden vs Tunisia handball match, IHF 2022 Women's Junior (U20) World Championship, Celje, Slovenia, 22.06.2022, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sverige föll tungt i semifinalen mot mästerskapsspöket Ungern. Ett besviket blågult har nu laddat om inför eftermiddagens bronsfight mot Nederländerna.

– Vi ska göra allt vi kan för att få med oss bronspengen hem till Sverige, säger Jesper Östlund, förbundskapten, till Handbollslandslaget

Det svenska U20-landslaget har gjort ett fantastiskt mästerskap hittills, och har bjudit på underhållande och anfallsrik handboll. Blågult har gjort 231 mål på sju matcher, vilket innebär att man snittat 33 mål per match. Mästerskapets två förluster kom i huvudrundan mot Nederländerna (22-23) och i semifinalen mot Ungern (25-33).

Idag har de svenska tjejerna chans att ta revansch på Nederländerna. Bronsmatchen mellan Sverige och Nederländerna spelas 15:00 i Celje, och Östlund är inte orolig över att blågult inte ska ha hunnit ladda om.

– Det är jag inte orolig över. Det kommer bli fullskaligt krig på söndag (idag), säger han till Handbollslandslaget.

För tjejerna i laget blir dagens match den sista i ungdomslandslaget.

– Det kommer bli känslosamt. Vi är många som har varit med på den här resan. Socialt blir det tråkigt med ett avslut, men sportsligt ser jag fram emot det, säger Kajsa Lindberg Blohm och fortsätter:

– När vi spelar vårt spel kan vi ta Nederländerna. Eftersom det är den sista matchen vi spelar tillsammans kommer det finnas massor av kämpaglöd.

Avkast i bronsmatchen sker 15:00 och matchen visas i Viaplay.

Finalen spelas mellan Norge och Ungern, och startar 17:30.

Matcher i U20-VM idag: 

10:30 – Schweiz vs. Tyskland (match om 7:e plats)

12:45 Angola vs. Danmark (match om 5:e plats)

15:00 Nederländerna vs. Sverige (bronsmatch)

17:30 Norge vs. Ungern (final)