U20: Sverige obesegrat efter tre matcher

Hannah Flodman jublar med Amelia Lundbäck matchen mellan Sverige och Polen i European Open Championship under Partille Cup 4 juli 2016. Foto: Mathias Bergelid, Bildbyrån

Sverige och Nederländerna spelade oavgjort, 26–26, i den sista VM-kvalmatchen. Därmed blev Sverige grupptvåa på sämre målskillnad, det skriver Handbollslandslaget.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Ser man till resultaten vi gjort mot dom innan så är det bra med kryss, men vi är lika starka som Nederländerna idag. Det är små marginaler som avgör, är vi bra så vinner vi och är dom bra så vinner dom. Idag fick deras mittsexa ta lite för många returer och stanna på nästan tvåsiffrigt antal mål. Vi är lite utanför de försvarsramar vi kom överens om innan och det är tre-fyra mål som hade gjort att vi vunnit, säger Erik Larholm, förbundskapten, till Handbollslandslaget.

Sverige blir tvåa i gruppspelet och det kan påverka vad det blir för grupp i kommande VM.

– På förhand ska det betyda en tuffare lottning såklart men jag vet inte hur seedningssystemet kommer gå till. Oavsett ska du vinna många matcher i ett VM, och det viktigaste var att ta sig dit så vi kan åka och göra något bra av det, säger Larholm till Handbollslandslaget.

Svenska målskyttar:
Hannah Scheuer Larsson 6, Victoria Larsson 4, Kristin Thorleifsdottir 4, Olivia Löfqvist 3, Hannah Flodman 3, Julia Olsson 2, Thea Stankiewicz 1, Amelia Lundbäck 1, Ida Gullberg 1, Clara Lerby 1.

LÄNK

U20-VM avgörs den 1–14 juli i Ungern, närmare bestämt i Debrecen.

Kvalificerade lag så här långt:
Ungern
Danmark
Frankrike
Ryssland
Angola
Egypten
Elfenbenskusten
Kina
Japan
Sydkorea
Rumänien
Kroatien
Tyskland
Nederländerna
Sverige

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here