U20-landslaget till Karlstad för Scandinavian Open

Jesper Östlund. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

U20-damernas sista gemensamma mål är sommarens VM-slutspel. Uppladdningen sker bland annat i Karlstad med fyrnationsturneringen Scandinavian Open 10–12 juni, meddelar handbollslandslaget.se.

Under ledning av Jesper Östlund har de blågula adepterna hittat bättre och bättre mästerskapsform, från tolfteplats i U17–EM för tre år sedan till sjätte i U18-VM 2022 och femte platsen i fjorårets EM.

En chans återstår att prestera tillsammans och landslaget sköter de sista förberedelserna på hemmaplan, närmare bestämt i Sundsta sporthall. Scandinavian Open mot Norge, Danmark och ytterligare ett land äger rum en vecka innan VM-premiären.

– Det är två årskullar med många duktiga spelare som utvecklats fint och vuxit in i betydande roller i sina seniorlag. Det ska bli kul med ett avslutande mästerskap och jag tycker att vi har kapaciteten att vara med och slåss om en semifinalplats och medaljer om vi får allt att stämma.

– Det betyder mycket för oss att vi får möjlighet att ladda för mästerskapet på hemmaplan och mot bra motstånd, säger Östlund till handbollslandslaget.se.

Länk: U20-damerna VM-laddar i Karlstad