U20-EM: Svag första halvlek knäckte Sverige

Jerry Hallbäck. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Sverige åkte på en riktigt tuff, och något oväntad, förlust mot Island. Island vann med 35–33 efter att laget haft ledningen med 19–12 efter den första halvleken. Där förlorade Sverige matchen – och nu krävs seger mot Rumänien på söndag för att det inte ska bli svenskt åkpass redan i gruppspelet.

ANNONS

Eftersom Island förlorade stort mot Rumänien (19–29) i lagets första gruppspelsmatch och Sverige dessutom gjorde det riktigt bra mot Tyskland, trots usla förutsättningar, sågs nog Sverige som favorit av de allra flesta i dagens match.

Men Sverige hade det riktigt jobbigt i den första halvleken och klarade inte riktigt att hämta sig efter det. Visserligen presterade man betydligt bättre i den andra och närmade sig också Island, men det räckte inte eftersom sjumålsavståndet från den första halvleken var för stort.

Island vann till slut med 35–33 och nu är det stor press på Sverige inför söndagens avslutande gruppspelsmatch mot Rumänien. En match som Sverige måste vinna för att laget ska gå vidare till kvartsfinal.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here