U19-VM: Sverige kryssade mot Frankrike i sista gruppspelsmatchen

Sverige U19. Foto: IHF.info

I en svängig historia mellan Sverige och Frankrike blev det ett logiskt slut – matchen slutade 32–32 och Sverige slutar därmed tvåa i gruppen i U19-VM.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter en förlust och tre raka segrar blev det en ny tuff match för Sverige, den här gången mot Frankrike. Matchen var jämn från start och hetast vad gäller målskytte i den första halvleken var Isak Persson med fyra fullträffar.

Perssons fyra mål till trots så var det Frankrike som var i ledning med 15–13 efter 30 spelade minuter. Förbundskapten Dennis Sandberg var nöjd ändå.

– Det var en väldigt stökig första halvlek med mycket skador och näsblod. Vi fick inte lov att ha våra sjukgymnaster på bänken. Ändå kommer vi undan ganska bra. Det var några småsaker som vi vill göra bättre bakåt men med tanke på att det rasade in folk på bänken var det okej, säger han till Handbollslandslaget.se.

Om Frankrike var lite vassare i den första halvleken var det Sveriges tur att vara lite bättre i den andra. Sverige hade chansen att vinna men matchen slutade 32–32.

– Vi gör det stundtals väldigt bra i andra halvlek och tar ledningen. Men då åker vi på en dubbelutvisning som gör att de kommer tillbaks. Det var till slut rättvist med lika, säger Sandberg till Handbollslandslaget.se.

Resultatet innebär att Sverige slutade tvåa i gruppen bakom Egypten. Det är ännu inte klart vilket lag Sverige ställs mot i åttondelsfinal, det blir klart under måndagskvällen.

SVERIGE–FRANKRIKE 32–32 (13–15)
Sverige: Isak Persson 5, Marcus Norrbrink 5, Alexander Regen 5, Isac Wallin 4, Tim Hilding 3, Theo Übelacker 3, William Bengtsson 2, Adam Wennerholm 2, William Andersson Moberg, Johan Palm, Victor Ljungqvist.

LÄNK: Oavgjort mot Frankrike för U19

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here