U19-VM: Superdramatik när Sverige åkte ut i kvartsfinal

Sverige kämpade och slet mot ett skickligt Kroatien men fick till slut se sig besegrat efter att matchen, som gick till förlängning efter att Sverige hämtat upp ett omöjligt underläge, slutat 25–27.

Det var en otroligt dramatisk match men Kroatien vann eftersom man var lite kyligare i läget och eftersom Sverige gav bort matchen i starten på den andra halvleken.

Sverige började matchen bäst och hade ledningen med 12–9 efter 30 minuter. Känslan redan efter en kvart spelad var att Sverige var det bättre laget men att Kroatien var riktigt bra individuellt.

Sveriges start på den andra halvleken var mindre bra och kroaterna kunde gå ikapp och förbi. Drygt tio minuter in på halvleken var ställningen 15–16 och efter det var Sverige aldrig i ledningen igen. Det syntes också en del frustration då målvakten Måns Landgren (som var riktigt bra) blev utvisad för snack efter halva den andra halvleken.

Men att moralen är hög i det svenska laget råder det ingen tvekan om. Det bevisade laget framförallt när två minuter återstod och man låg under med tre mål. Då tog svenska förbundskaptenen Jerry Hallbäck time out. TO:n fick effekt då Sverige först reducerade till 21–23 för att sedan sno åt sig bollen och göra 22–23. När en sekund återstod satte dagens bäste svensk Oskar Sunnefeldt dit kvitteringen till 23–23 och matchen gick till förlängning. Ett osannolikt slut på ordinarie tid.

I förlängningen var Kroatien det bästa laget och var i förarsätet hela tiden. Med mindre än en minut kvar satte man avgörande 27–25 och det var för mycket till och med för Sverige att hämta in.

Sverige fick därmed nöja sig med att gå till kvartsfinal. Tungt just nu för den svenska truppen men man kan se tillbaka på två riktigt bra matcher i slutspelet.