U19-landslaget bara nära mot Norge

Charité Mumbungo. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson.

Sverige fick ytterligare 60 minuter med samspel i benen inför EM. Siffrorna passade dock lika illa som senast, förlust med 25–26 mot Norge i Scandinavian Open Championship.

Fyrnationsturneringen på norra Jylland är det första Patrik Svarvéns landslag gör tillsammans på ett och ett halvt år och det sista Sverige kan förbereda sig själv på innan mästerskapet i Slovenien.

Det går att toppa insatserna mot slutet av matcherna, men det finns lika goda faser som stämmer i blågult så långt.

Sverige låg under med fyra bollar i paus men hämtade sig till en jämn final. En straff i slutminuten gav Thea Blomst och landslaget kvitteringsjubel, Norge svarade dock snabbt och satte segermålet under de allra sista sekunderna.

Plus från förbundskaptenen handlade bland annat om Sävehofspelaren Nina Koppang och det kommande Frankrikeproffset Charité Mumbungo.

Koppang tog tag i Sverige anfall efter paus medan Mumbungo ofta hade rätt position i defensiven.

– Hon spelade mestadels försvar och tillsammans med Thea är hon med och bildar ett fantastiskt bra trea-par. I slutet spelade Charité även anfall och gjorde det väldigt, väldigt bra, sade Svarvén till handbollslandslaget.se.

Sverige har en match kvar i genrepsturnerningen, fredag förmiddag mot Ungern.

– Jag vill se att vi blir mer distinkta i vårt anfallsspel. Det är lite hackigt och känns stundtals som att vi är lite osäkra.

– Sedan vill jag se att vi fortsätter spela försvar som vi har gjort, fortsatte Svarvén till landslagets officiella hemsida.

Norge–Sverige 26–25 (12–8)

Målskyttar, Sverige: Nina Koppang 6, Thea Blomst 6, Charité Mumbongo 5, Tyra Axnér 3, Vanja Andersson, Kajsa Lindberg Blohm, Elsa Åsberg, Ofelia Shoai Hallberg & Jennifer Johansson alla 1.

Länk: Ny uddamålsförlust i Vendsyssel