U19-EM: Förlust mot Montenegro – nu väntar Österrike

Josefine Hultberg Dahlgren. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Det svenska U19-landslaget inkasserade sin fjärde raka förlust i EM i Ungern. 19-20 mot Montenegro innebär stort motlut.

Sverige kom till U19-EM med höga förväntningar efter semifinalplatsen i U18-VM förra sommaren. Tyvärr har det mesta gått emot F00/01-landslaget den här gången men förhoppningsvis innebär det många nyttiga lärdomar att ta med sig för framtiden.

Idag blev det förlust mot Montenegro med 19-20. Nikolina Vukcevic, som provspelade men nobbade Boden under senvåren, gjorde 3 mål för Montenegro. Lagets stjärna Nikolina Knezevic stod för flest mål: 9 stycken.

Sverige fick åtminstone smaka på en jämn match den här gången där försvaret och målvaktsspelet höjde sig ett snäpp. Det fanns också kvitteringsmöjligheter i slutet men det ville sig inte riktigt den här gången heller.

– Det var många steg framåt, men det gav inte resultatet som vi ville ha i dag heller, säger Sveriges förbundskapten i mästerskapet Joel Tulldahl till Handbollslandslaget.se.

– Första halvlek var i mångt och mycket väldigt bra. Sexminutersperioden i början på andra, där de gick ifrån, hämtade vi igen och gav oss chans att ta poäng. Kanske kunde vi tagit båda två, där vi var i underläge med ett och kunde gå förbi. I sista situationen gick vi bort oss bakåt när vi blev lite för ivriga.

Nu väntar Österrike imorgon onsdag med avkast 14.30.

Montenegro – Sverige 20–19 (9–8)

Montenegro
Nikolina Knezevic 9, Nikolina Vukcevic 3, Nada Corovic, 2, Marija Bozovic 1, Marija Radovic 1, Milica Raicevic 1, Milica Trifunovic 1

Sverige
Isabelle Andersson 5, Malin Sandberg 4, Jackie Moreno 3, Cajsa Sällström 2, Ebba Wallenberg 2, Maja Fredén 1, Wilma Schelin 1, Amanda Sjöstrand Hallman 1