U18-VM: Första segern för Sverige – utklassade Chile

Isabelle Andersson. Foto: Christoffer Borg Mattisson / borg-mattisson.se

Sverige hade inga större problem med att besegra Chile i U18-VM. Slutsiffrorna skrevs till 31–19 och U18-tjejerna tog därmed sin första seger i mästerskapet.

ANNONS

– Två poäng var det viktigaste med tanke på starten och allt vad den inneburit. Vi har gått på knäna energimässigt och spelet har hackat, men vilodagen vi fick igår var skön. Vi gjorde en stentuff träning och hade även ett bra pass idag innan matchen. Det glöder i tjejernas ögon, säger Sveriges förbundskapten Niklas Harris till Handbollslandslaget.se.

Sverige hade visserligen ledningen med 17–13 i paus, men det var i den andra halvleken som målrycket kom.

– Lag från andra kontinenter brukar spela på ett annat sätt och Chile gör det jäkligt bra med flera räknefel mot oss. Det är klart det är skönt att vinna, även om det är ett lag som vi ska slå. Sättet vi gör det på är bra, det är komfortabelt och vi glider ifrån tidigt. Vi behövde det här som grupp, säger Harris till Handbollslandslaget.se.

Stjärnan Nina Dano fick en smäll och tvingades utgå, men det verkar inte vara någon större fara med henne.

– Det var bara ett blåmärke på ovansidan av knäet. Hon krockade med stolpen men var bara lite stel. Spelar hon inte mot Kroatien imorgon, gör hon det mot Egypten i matchen därpå, säger Harris till Handbollslandslaget.se.

Sverige: Isabelle Andersson 9, Ebba Wallenberg 5, Cornelia Dahlström 4, Jackie Moreno 3, Malin Sandberg 3, Tova Alm 2, Amanda Sjöstrand-Hallman 2, Wilma Schelin 1, Kajsa Dahlberg 1, Emma Wahlström 1.

LÄNK: Klasskillnad när Sverige tog första VM-segern

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here