U18-EM: Semifinaldrömmen lever fortsatt

Pelle Segertoft. Foto: Bildbyrån

I kampen om semifinalavancemang tog Sverige en mycket viktig seger mot grannlandet Danmark idag. Matchen slutade 32-29 efter tio mål av Axel Månsson.

Sverige gick in i huvudrundans första omgång med vetskapen om att det krävs vinst i dagens match, för att ha en chans att ta en av semifinalplatserna. På andra sidan stod Danmark, som var i samma situation – vinst, eller så är mästerskapet över.

Det var vårt grannland som dominerande första halvlek. Ledningen pendlade mellan tre och ett mål, och blågult var ständigt tvingade att jaga. Hjalte Lykke gjorde halvlekens sista mål och tavlan visade 17-15 till Danmark.

Andra halvleken tog vid ungefär där den första slutade. Danmark satt i förarsätet och hade grepp om matchen. Men svenskarna gav sig inte. Med tjugo minuter kvar av matchen gjorde Marcus Björkman 22-21 och Sverige var uppe i ledning för första gången sedan matchminut två.

Ledningsmålet var precis vad det svenska självförtroendet behövde, för plötsligt växte blågult och tog grepp om matchen. Axel Månsson gjorde tre raka svenska mål i slutminuterna och säkerställde slutresultatet 32-29.

Månsson var verkligen på spelhumör idag, när han stod för imponerande tio fullträffar.

Dagens vinst innebär att Sverige fortfarande har chans att nå en semifinal, men behöver fortsatt vinna morgondagens match mot Norge.

Målskyttar Sverige: Axel Månsson 10, Pelle Segertoft 4, Arvid Boquist 4, Elias Lundstad 3, Jonathan Andersson 3, Theodor Iliana Starck 3, Marcus Björkman 2, Love Sundewall 1, Noah Martinsson 1

Målskyttar Danmark: Kristoffer Vestergaard 6, Magnus Rahbek Sand 5, Emil Oxenvad Tonnesen 4, Laurits Schriver Hoffmann 3, Andreas Algreen Johansen 3, Lasse Sunesen Vilhelmsen 2, Hjalte Lykke 2, Mathias Kragh Pedersen 2, Konrad Hubert Hübner 1, Malthe Hejsel 1