U18-EM: Perfekt start för Sverige – storseger mot Slovenien

Miguel Mbumba. Foto: Roger Siemund/Japhifre

U18-EM är igång och Sverige fick en drömstart efter fina 29–21 mot Slovenien. 

ANNONS

– Mest är jag nöjd med att vi fick igång försvar- och målvaktsspelet. Men också att grabbarna kunde ta till sig taktiken. I Scandiberico fokuserade vi mer på oss själva men här pratade vi en hel del om Slovenien också och det tog grabbarna till sig på bästa sätt. Man ska ha med sig att det är ett jäkligt duktig lag vi möter, men vi får verkligen träff på det vi pratat om och följde planen fullt ut, säger Sveriges förbundskapten Dennis Sandberg till Handbollslandslaget.se.

Sverige fick en riktigt bra start på matchen och gav aldrig Slovenien någon riktig chans att komma in i det. Ledningen i paus var sex bollar stor, men kunde varit ännu större.

I den andra halvleken fortsatte Sverige att mala på och vann till slut med 29–21, en perfekt start på mästerskapet.

– Det känns framförallt väldigt skönt att vinna direkt. Vi hade varit tvingade att vinna andra matchen annars. Nu såg vi en jäkla bra insats från killarna där många levererade, det var roligt att se, säger Dennis Sandberg till Handbollslandslaget.se.

Svenska målskyttar:

Ludvig Hallbäck 8, Adam Blanche 4, Valter Chrintz 4, Miguel Mbumba 3, Eric Johansson 3, Kasper Larsson 2, Emil Berlin 2, Simon Lindberg 2, Jesper Jensen 1.

LÄNK: Sverige övertygade i EM-premiären mot Slovenien

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here