U18-EM lottat – Sverige i rimlig grupp

P00/01-landslaget vann European Open 2017. Foto: Roger Siemund/Japhifre

Den 9-19 augusti spelas U18-EM i Kroatien och idag lottades gruppspelet till mästerskapet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I eftermiddags lottades gruppspelet i U18-EM där Sverige är ett av 16 lag som deltar. De blågula var i seedningspott 3 men lyckades ändå få en helt okej lottning, om vi ser till förutsättningarna och tidigare resultat.

Sverige ställs nämligen mot Slovenien, Island och Polen i Grupp D. Slovenien är vassa, de tog silver i European Youth Olympic Festival 2017 förra sommaren bakom Tyskland och får gälla som favorit i gruppen. Ni som följer handbollen nära vet att Slovenien alltid har välskolade unga spelare. Supertalangen Domen Makuc har till exempel redan hunnit debutera i Champions League för Celje.

Island är absolut inte dåliga men de fick nöja sig med brons i European Open som Sverige vann förra sommaren. I European Youth Olympic Festival 2017 slutade de på plats 8 av 8. Noterbart dock att de spelade med olika lag i de olika turneringarna. Se upp med Dagur Gautason som till vardags spelar i KA.

Så var det då också Polen från den lägsta seedningsgruppen, en nation som har det lite tufft med återväxten. I European Open slutade de på sjunde plats efter förluster mot både Estland och Israel.

Grundtipset är att Slovenien är favorit i gruppen och att Sverige slåss med Island om andraplatsen.

Grupp A
Kroatien
Serbien
Portugal
Israel

Grupp B
Frankrike
Danmark
Norge
Rumänien

Grupp C
Tyskland
Spanien
Ryssland
Ungern

Grupp D
Slovenien
Island
Sverige
Polen

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here