U18-EM: Island lite för bra för Sverige

Ludvig Hallbäck. Foto: Roger Siemund/Japhifre

Sverige klarade inte av att följa upp den fina insatsen mot Slovenien. Island vann EM-matchen med 29–24.

ANNONS

– Jag är oerhört besviken på att vi inte kan hålla oss kvar på samma nivå som vi spelade på mot Slovenien igår. Vi pratar mycket inför matchen om att vara på tå mot Island för dom kämpar och krigar som sjutton, men tyvärr är vi inte beredda där. Det är möjligt att vi trodde vi var bättre än vad vi var idag, det vet jag inte. Det vi var bra på igår, att stoppa Slovenien där dom är farliga, var vi dåliga på idag. Vi släpper allt som Island är bra på, säger Sveriges förbundskapten Dennis Sandberg till Handbollslandslaget.se.

Matchen var väldigt jämn i princip från start till slut, men vid ställningen 18–18 och timeout började Island dra ifrån och vann till slut komfortabelt.

– Vi är uppe i likaläge 18–18 men går sedan på ytterligare en grej vi pratat om. Även här var det skillnad mot Slovenien-matchen, där hade vi bara fokus på vårt egna men nu lade vi lite för mycket fokus på domare och annat, säger Sandberg till Handbollslandslaget.se.

Sverige: Eric Johansson 6, Ludvig Hallbäck 5, Casper Käll 5, Erik Sääf 3, Adam Blanche 2, Kasper Larsson 1, Emil Berlin 1, Valter Chrintz 1.

LÄNK: Sverige nere på jorden igen efter förlust

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here