U17-landslaget avslutade med seger

Pelle Segertoft. Foto: Bildbyrån

U17-herrarna vann sin sista match i ScandIberico-turneringen. Sverige hade koll på händelserna, i synnerhet det som Portugal skapade efter paus och samlades för segerjubel efter 28–24.

Blågult var en bit bakom Spanien och ett mål från Norge i de inledande matcherna. Men det skulle komma ett trendbrott, med hjälp av ett par viktiga reduceringar fram till pausvilan och spets på aktionerna i andra halvlek.

Förbundskapten Björn Sätterström fastnade för defensiven i sin summering.

– Jag tycker att vi gjorde en betydligt bättre försvarsinsats sett över 60 minuter i dag. Vi stod tillsammans och hjälpte varandra på ett bra sätt, precis så som vi vill spela försvarsspel. Tidigare har det också sett bra ut, men den här gången höll vi ihop det bättre genom hela matchen, sade han till handbollslandslaget.se.

Dessutom fick laget bästa möjliga final på samlingen, med den första segern tillsammans.

– Sett över hela turneringen har vi gått runt på samtliga spelare och jag tycker att vi har fått bra svar. Gruppen har fungerat väldigt bra tillsammans och vi har haft en rolig vistelse där vi utvecklats både på och utanför banan. Förhoppningsvis tar vi lärdom av det vi behöver bli bättre på och nu ska vi gå hem och träna igen inför nästa samling, sade Sätherström till landslagets officiella hemsida.

Portugal–Sverige 24–28 (13–12)
Målskyttar, Sverige
: Linus Gustavsson 7, Albin Hägglund Junler 5, Jonathan Andersson 2, Noah Martinsson 2, Rasmus Thomsen 2, Isaac Biel Nilsen 2, Pelle Segertoft 2, Love Sundewall 2, Olle Gransten, Isak Borg, Alexander Rolandsson & Marcus Björkman alla 1.

Länk: Första segern för U17-herrarna