U-landslag återvänder till Lindesberg för mästerskapsladdning

Toni Johansson. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

I somras laddade U19-landslaget inför VM i Lindesberg. Nu står det klart att även U18-herrarna vänder till Västmanland för att ladda för EM i Montenegro under sommaren. 
– Vi är väldigt glada över att kunna få möjligheten att komma tillbaka till Lindesberg, säger Kalle Andersson, ungdomsansvarig på Svenska Handbollförbundet. 

Tidigare i år laddade landslaget för spelare 2004 och 2005 i Lindesberg, där man spelade Scandinavian Open Championship inför VM.

Nu står det också klart att Toni Johansson och hans U18-herrar kommer att bege sig till Lindesberg för att ladda inför det stundande Europamästerskapet, som spelas i Montenegro.

Uppladdningen består av medverkan i Scandiberico Tournament som spelas i Lindesberg Arena mellan 1-3 augusti. För motståndet står Norge, Portugal och Spanien.

– Vi är väldigt glada och stolta att få chansen att arrangera ett blågult arrangemang i Lindesberg igen. Ett bra betyg för alla som var med och hjälpte till senast. Nu ser vi fram emot att göra det minst lika bra med i Lindesberg Arena till sommaren. Förhoppningsvis med mycket folk på läktaren som får lyssna på nationalsången och se framtidens stjärnor live igen, säger Ricky Axarp Nordahl, klubbchef i LIF Lindesberg på förbundets hemsida.

Även från förbundshåll är man nöjda över att få möjligheten att återigen få ladda upp för mästerskap i Lindesberg.

– Vi är väldigt glada över att kunna få möjligheten att komma tillbaka till Lindesberg. Lindesberg Arena med dess förutsättningar och LIF Lindesberg med en stabil och välfungerade organisation skapar förutsättningar för att kunna genomföra Scandiberico med hög kvalité och det möjliggör att alla inblandade får en god upplevelse av turneringen, summerar Kalle Andersson, ungdomsansvarig på Svenska Handbollförbundet.

LÄNK: Nytt U-landslag mästerskapsladdar i Lindesberg