Tyskland tog hem EYOF

Tysklands flagga. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

De regerande mästarna vann i år igen. Tyskland besegrade Slovenien med 32-25 i finalen av EYOF och är därmed mästare även i år. 

I slovenska Maribor har EYOF, Europeiska Ungdoms-OS, avgjorts för U17 under veckan. Sverige hade inte ett lag med i handbollsturneringen, men det hade bland annat Tyskland och Slovenien.

Dessa två lag ställdes mot varandra redan under gruppspelet, och då var det hemmanationen som var starkast och vann med 30-28. Tyskland fick dock chans till revansch, då det var Slovenien som stod för motståndet i finalen.

Det slovenska laget hade haft en tuff och energikrävande semifinal mot Kroatien, som inte kunde avgöras förrän straffläggningen. Det var tydligt att den tuffa matchen satt kvar i benen hos slovenerna i finalen.

Tyskland tog greppet om matchen direkt och hade 18-11 vid halvtidspausen. Slovenien gjorde vad de kunde i den andra halvleken, men kom inte närmare. Matchen slutade 32-25 och Tyskland tar därmed hem guldet i EYOF. Detta innebär att de försvarar guldet från fjolårets upplaga av turneringen.